slaapmaatje

SLAAPMAATJE / SLAAPROL OF SLEEPMATE ?

Hoe ligt u in bed en wat betekent dat voor u?

De  juiste zijligging is met het slaapmaatje. Deze houding, liggend op de zij met gedeeltelijk opgetrokken knieën, biedt warmte en bescherming en voorkomt een te grote beweeglijkheid, waarbij het lichaam in een verkeerde houding komt te liggen.
Het enige echte, originele slaapmaatje is gevuld met 100% natuurlijke gekaarde Java-kapok en heeft een lengte van 110 cm. Doordat het gevuld is met 100% gekaarde Java kapok is het warm in de winter, maar heerlijk koel in de zomer. Wij leveren dit slaapmaatje met molton en katoenen sloop reeds 26 jaar.

De natuurvulling gekaarde kapok neemt ’s nachts ook gemakkelijk uw transpiratie vocht op terwijl u slaapt en heeft de eigenschap dit vocht overdag weer af te geven aan haar omgeving.

Pas op: Er is veel namaak met goedkope synthetische vulling , waarbij u veel gaat zweten.

Slapen in de zijligging zonder slaapmaatje geeft te veel en langdurig spanning in de nek en lage rug en is meestal de veroorzaker van hoofd- en nekpijn.

NADEEL SLAPEN ZONDER SLAAPMAATJE:  Bij een zijligging/stabiele zijligging zonder slaapmaatje staan de tussen-wervels teveel en te lang op spanning.

OPLOSSING:  Leer slapen met “het Slaapmaatje”, dat zorgt ervoor, dat het bovenlichaam niet door-kantelt. Een slaaprol kleiner dan 110 cm werkt niet, omdat dan alleen het bovenlichaam niet kantelt, maar wel het onderlichaam. Bij een te dikke slaaprol komen de knieën en het bekken te ver uit elkaar te staan, waardoor er te veel spanning op de ruggenwervels komt te staan.

Het slaapmaatje is eenvoudig te Bestellen

Slaapmaatje slaaprol sleepmateBuikligging.
Een verkeerde slaaphouding kan er toe leiden, dat de nek niet goed ondersteund wordt.
Een extreem voorbeeld van een verkeerde slaaphouding is “Het slapen op de buik”.
Bij een verkeerde slaaphouding (buikligging) staat het steunweefsel van de nek (kapsels en banden) gedurende langere tijd op spanning.
Kijk daarom voordat u gaat slapen, maar eens naar uw eigen kussen en let vooral op, in welke houding u ´s ochtends wakker wordt.
Een verkeerde slaaphouding leidt niet alleen tot nekklachten, maar kan ook tot hoofdpijn leiden. Hoofdpijn ontstaat vaak door problemen in de bovenste nekwervels.

Amerikaanse schattingen lopen zelfs op tot 70%, dwz dat in 7 van de 10 gevallen van hoofdpijn, deze veroorzaakt wordt door problemen in de nek. Door in de toekomst te gaan slapen met de Anti Nekpijn Pillow en het Slaapmaatje schept u voor uzelf een slaapklimaat, waarbij het lichaam (wervels en spieren) in stabiele zijligging, veel beter wordt ondersteund, waardoor de pijn afneemt en u van een veel betere nachtrust geniet.